Aankomende Producties

Aankomend academiejaar zullen er verschillende producties en een cursus zijn. Éen daarvan is een productie met een aanloop van een heel jaar, daarnaast zal er één cursus en één productie in de eerste helft van het jaar zijn.

INSCHRIJVINGEN VOOR DIT STUK ZIJN GESLOTEN

CAFE OEDIPUS – Geregisseerd door Simon Versteeg 
Café Oedipus wordt een bewerking van de Griekse tragedie Oedipus maar dan geplaatst in een hedendaags Café. Oedipus gaat over een man die in zijn poging om zijn noodlot te ontlopen precies dat doet wat er bij zijn geboorte is voorspeld; Hij doodt zijn vader en deelt het bed met zijn moeder. Het is een groots en meeslepend stuk vol eerzucht, plichtsbesef en vooral kilo’s en kilo’s ellende zoals je die eigenlijk alleen tegenkomt in een Griekse tragedie. Dat verhaal tillen we in Café Oedipus naar 2018, door het stuk te plaatsen in een hedendaags Café. Wat voor Café dat wordt, moeten we nog zien. Misschien een cocktailbar vol gescheiden veertigplussers of een koffiezaakje waar een leger van hipsters dagelijks de deur platloopt of misschien nog wel iets anders. Daar gaan we achter komen. Met de astronomische proporties van dat Griekse verhaal, de obscure wereld van de Nederlandse horeca en de emotionele structuur van de personages in Oedipus als bouwstenen gaan we de vloer op om door middel van teksten, beweging, performances en muziek uiteindelijk te komen tot Café Odipous. Een voorstelling over bemoeizucht, emotionaliteit en de onmogelijke opgave van het herzien van persoonlijke waarheden.

BIJDRAGE: 40 euro

UITVOERING: 7 juni 2019

INSCHRIJVINGEN VOOR DIT STUK ZIJN GESLOTEN

De knecht van twee meesters – Geregisseerd door Valerie Delwel

Stel je voor. Je bent in Turijn, Italië, 1745. Je volgt Truffaldino, de onnozele knecht en hopeloze romanticus, op de voet. Deze knecht heeft voor elkaar gekregen om niet één, maar twee meesters te dienen. Hij probeert uit alle macht te voorkomen dat hij door de mand valt, maar wat hij niet weet is dat deze meesters alles op alles zetten om elkaar te vinden…

De komedie ‘De knecht van twee meesters’ is een echte klassieker en stamt uit het jaar 1748. Het flinke tempo, interessante dynamiek tussen verschillende karakters en de mogelijkheid tot improvisatie, maakt het een humoristisch stuk van alle tijden!

Ben jij grappig, houdt je van typetjes spelen en wil je graag groeien in fysiek spel? Dan is dit iets voor jou! Het stuk heeft verschillende rollen: van geliefdes, zwendelaars en jaloerse minnaars tot gierige zakenmannen en een vrouw die zich voordoet als een man. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en er zijn rollen voor mensen met veel en weinig toneelervaring.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan in voor de auditie!

BIJDRAGE: 20 euro

REPETITIEWEEKEND: 15 en 16 december

UITVOERING: 19 januari 2019

BELANGRIJK:

Voor het aanmelden graag in de mail schrijven wat je leuk vind aan theater en wat je verwacht bij dit project. Wat heb je in te brengen en wat hoop je te halen?

Stan wil met jullie voor zijn eindproject aan de HKU een stuk maken over de problemen waar mensen van onze leeftijd zoal tegenaanlopen. Denk hierbij aan niet ouder willen of durven worden, niet willen accepteren dat je jeugd voorbij is of de verwachtingen waar moeten maken die mensen van jongeren hebben. De eerste paar maanden zal Stan les geven in toneelvaardigheden en samen met jullie op zoek gaan naar een verhaal en een rode draad. Daarna zal met een script worden toegewerkt naar de voorstelling in mei. Het stuk zal worden ondersteund door live muziek. Aan deze productie kunnen 15 spelers meedoen.

Bijdrage: 35 euro

INSCHRIJVINGEN OPEN TOT: 22 Oktober 2018 17:00

AUDITIE/OPEN LES: 25 Oktober 2018 19:00 – 22:00

REPETITIES: Elke donderdag van 19:00 tot 22:00

UITVOERING: Derde week van mei 2019

 • De cursus vind plaats gedurende de eerste helft van het academiejaar en focust zich op het introduceren van verschillende acteer en theater technieken aan beginners.

Wat wordt behandeld:

 • Basishouding
 • Stemgebruik
 • Emoties
 • Stiltes
 • Hoge status – Lage status
 • Tekst
 • Fysiek spel
 • Personages
 • Ruimtegebruik
 • Incasseren en reageren
 • Zintuigen
 • Noodzaak
 • Improviseren

Bijdrage: Deze cursus is gratis

Data:
Oktober: 30
November: 6, 13, 20 en 27
December: 4 en 11
Januari: 8, 22 en 29
Februari: 5, 12, 19, 26

Studenten Toneelvereniging STUK – Alle rechten voorbehouden